04 November 2009

Начало на легендата ГОРМИТИВ едно далечно минало царувал мир на острова на Горм и Гормитите живеели в пълна хармония водени от Стария Мъдрец. Той бил много стар човек, носител на тайните на магията и културата на Гормитите. Но един нещастен ден всичко се променило и спокойния живот на Гормитите бил разрушен от едно събитие, което щяло да промени завинаги съдбата на техния Остров...

Магмата, която хилядолетия била останала спокойна в земните недра, започнала да дава признаци на неспокойствие и все по–големи топки от пареща лава се образували, напирайки със сила върху скалите, които ги разделяла от повърхността... Мощна експлозия разцепила въздуха наоколо, и планината Вулкан показала на жителите на селището цялата си мощ, таена във времето.
От кратера изскочили свирепи воини от магма и лава, водени от ужасния Магор – господар на лошото.
Тези жестоки същества унищожили миролюбивите Гормити и от всички жители на Острова единствено оцелял Стария мъдрец.
Не можейки по никакъв начин да помогне на своя народ, старият учител бил принуден да напусне своята любима земя, за да основе нова цивилизация на Гормитите в бъдеще.
Със разбито от болка сърце, Мъдрецът се качил на малка лодка и потърсил спасение на север.
По време на самотното и мълчаливо пътуване се сетил за стара мъдрост: „От дълбините Морето ще излезе и сигурно е, че всичко ще помете, но това което днес го няма, един ден ще се възроди!”. От очите му потекли горчиви сълзи, от които създал Окото на живота, вечния източник на енергия и любов.

Минавали векове и на острова на Горм воините на лавата и магмата царували безпрепятствено.
Дяволският смях на Магор екнел върху земята, която вече не била покривана от зеленина и нямало слънчеви лъчи. Но унищожавайки Горм не останала никаква енергия, с която народа на Вулкана да се храни... Без врагове, с които да воюва силата на лошото полека лека се изчерпвала.
Без същества, от които да черпи сила за живот, народа на Вулкана нямало как да се самоиздържа.
Жестокостта на Магор се обърнала срещу тях.
Неговият смях се превърнал в жестоко ръмжене, силата му гаснела и Господарят на лошото не можел да направи друго освен да нареди на войниците си да се оттеглят от планината на Вулкана, за да се регенерират в очакване на нова инвазия.

Тогава, старият мъдрец се върнал на Горм и го възродил. Благодарение на неговата магическа сила и с помощта на Окото на Живота, създал от елементите на природата нови Гормити, разделени на четири народа на доброто:
  • Народа на гората
  • Народа на въздуха
  • Народа на морето
  • Народа на Земята
Тези нови герои живели в хармония по между си дълги ери, но един ден планината Вулкан изригнала отново... Магор и неговият народ се възродили и се подготвили да завладеят Горм, превръщайки Гормитите в свои роби.
За да постигнат целта си и отслабят Гормитите, Господаря на лошото изрекъл срещу народа на Доброто жестоко проклятие: „Ще воювате едни
срещу други без да различавате доброто от лошото.”
От този момент войната започнала между Гормитите и няма край...


източник: bg.gormiticlub.com


Филм с началото на историята на италиански с английски субтитри:

No comments:

Post a Comment

Здравейте! Ще се радвам да оставяте мнения и препоръки относно сайта за Гормити. Благодаря ви!