18 November 2009

Завръщането - историята на Гормитите по италианското филмче

Мирен народ живял на прекрасния остров Горм, до деня, когато Магор и неговите Гормити от лава съсипали целия остров и унищожили жителите му. Старият Мъдрец успял да се изплъзне и създал Гормити благодарение на силите си: четирите народа, създадени от природните сили - Земя, Въздух, Вода и Гора.

Светът на Горм бил паралелен на нашия и Гормитите от лава нападали всички останали Гормити. Това била битка за природното равновесие, която оказала влияние и върху нашия свят! На остров Горм живеели и много други създания, които често приличали на животните, които ние познаваме, но имали фантастични възможноссти. Светът на Горм бил свързан с нашия и затова катастрофите, които се случвали там, могли да се прояват и при нас. Торнадо или заметресение били знак, че остров Горм е арена на сражение, което заплашва и Земята!
За щастие четирима приятели споделили помежду си тайна, която им помогнала да отидат в света на Горм. Братята Тоби и Ник Трип, както и приятелите им Джесика и Лукас, водели безгрижен живот с ходене на кино и каране на сърф. Но това, което ги обединявало, е голямата тайна: Първичната пещера, портал, който водел към остров Горм!
Когато преминали през портала, нашите четирима герои се превърнали във властелините на природата. Могъщи същества, които владеят четирите природни елемента.

Властелините на природата:
Тоби Трип е най-големият от четиримата герои, но не е най-разумният. Голям самохвалко, понякога много се страхува от паяци. Тоби е стихията на водата, косите му могат да се превръщат в пипала, може дори да контролира водата чрез телекинеза.
Ник Трип е по-малък от Тоби, но той е мозъка на екипа. Много чете и е запален по археология и древни цивилизации. Ник е земята, той е опората на групата. В света на Горм той е изключително силен и може да превръща ръцете си във всякакви инструменти.
Джесика има богато въображение. Винаги търси по-добър начин да разреши проблемите. Идеите й често се струват смешни на приятелите й, но накрая всички с изненада разбират , че се получават. Джесика е гормит на въздуха. Може да изпраща енергийни кълба, а перата й са страховити.
Лукас e идеалиста на групата, по природа е грижовен, но има избухлив характер и действа импулсивно. Той е гормит на гората. Подчинява растенията и дърветата, а ръцете му могат да се превръщат в лиани, за да пленява враговете си.

1 comment:

Здравейте! Ще се радвам да оставяте мнения и препоръки относно сайта за Гормити. Благодаря ви!